Zirkonyum diş tedavisi, diş tedavilerinde kullanılan maddelerden bir tanesi olan zirkonyum maddesinin kullanılarak dişlerin tedavi edilmesi işlemidir. Zirkonyum maddesi kullanılarak uygulanan tedavilerde elde edilen hem doğal hem de elde edilen estetik görüntü nedeniyle ankara zirkonyum kaplama tedavisi tercih edilmektedir.
Zirkonyum kaplama diş tedavisi uygulanan dişlerin sıcaklığa ve korozyona dayanıklı dişler olması nedeniyle de zirkonyum kaplama tercih edilebilmektedir. Zirkonyum kaplama diş tedavisinin tercih edilmesinde bir diğer önemli etken de diş kaplama tedavisi sırasında metal hiçbir malzemenin kullanılmamasıdır. Metal malzeme kullanılmaması metal duyarlılığı olan kimseler için zirkonyum kaplamayı öne geçirmektedir. Zirkonyum kaplama tedavisi alanında uzmanlaşmış kimseler tarafından uygulanması gereken bir tedavidir. Kliniğimizde Dt. Ömer Bayar tarafından en uygun tedavi yöntemi tarafınızın tercihleri doğrultusunda seçilerek başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Zirkonyum diş tedavisi de bu tedavi yöntemlerinden birisidir.
Zirkonyum Diş Tedavisi Nedir?
Zirkonyum diş tedavisi, zirkonyum maddesi kullanılarak dişlerin tedavi edilmesi işlemidir. Zirkonyum diş tedavisinde hastalara zirkonyum maddesi, zirkonyum seramik olarak uygulanmaktadır.
Zirkonyum Dişin Faydaları Nelerdir?
Zirkonyum kaplama dişin faydaları, zirkonyum diş kaplamasının tercih edilmesinde oldukça etkili olan nedenlerdir. Zirkonyum kaplama tedavisinin uygulanmasında ilgili kimsenin yarar elde edebileceği durumlar ise şu şekilde özetlenebilmektedir:
- Zirkonyum kaplama tedavisinin en önemli faydalarından bir tanesi, bu tedavinin uygulandığı dişlerin uygulamadan sonra yalıtım özelliğini elde etmesidir. Yalıtım özelliğini kazanan dişler, soğuk ve sıcak hassasiyetinin oluşmasının önüne geçmektedir.
- Zirkonyum kaplama tedavisi sonrası dişler oldukça dayanıklı bir hale gelmektedir.
- Zirkonyum kaplama tedavisinde metal malzeme kullanılmadığından dolayı, hastanın diş etlerine yakın bölgelerde siyahlaşma sorunu ile karşılaşılmamaktadır.
- Zirkonyum kaplama tedavisi ile ağız kokusunun önüne geçilebilmektedir.
- Zirkonyum kaplama tedavisinin en önemli faydalarından bir tanesi de zirkonyum maddesinin ağız sağlığını olumsuz etkilediğine dair hiçbir bilimsel bulgunun bulunmamış olmasıdır.
- Zirkonyum kaplama tedavisinde kullanılan zirkonyum maddesinin çok hafif olmasından dolayı ağıza baskı minimum seviyeye indirgenmiştir.
- Zirkonyum kaplama diş tedavisinin faydalarından bir tanesi de tedavi sonrası elde edilen dişlerin uzun süre kullanılabiliyor olmasıdır.
- Zirkonyum kaplama dişlerinin bakımının diğer diş tedavilerine göre daha kolay olması zirkonyum kaplama dişlerin tercih edilmesinde bir diğer önemli etkendir.
Zirkonyum Diş Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?
Zirkonyum tedavisi uygulanabilecek kişiler, tedaviyi uygulatmak isteyip de tedaviye uygun olup olmadığı konusunda kafasında soru işareti olan kimseler tarafından sıklıkla sorulan bir sorudur. Zirkonyum diş kaplama tedavisi herhangi bir yaş sınırı olmadan herkese uygulanan bir tedavi yöntemidir. Ancak tedavi her ne kadar herkese uygulanabilse de Dt. Ömer Bayar tarafından gelişim tamamlanmadan tedavinin uygulanması tavsiye edilmemektedir. Yani 18 ile 20 yaşına kadar tedavi önerilmeyebilmektedir. Ancak kişinin fiziksel gelişimi bu yaşı etkileyebilmektedir.
Ankara Zirkonyum tedavisi uygulanabilecek kişiler kadar uygulanabileceği durumlar da konu ile ilgisi olan kimseler tarafından araştırılmaktadır. Zirkonyum diş kaplama tedavisi uygulanabilecek durumlar çok farklılık gösterse de genel olarak şu durumlarda hastanın da talebi olması durumunda uygulanmaktadır:
- Dişlerinde kırılma ya da dişleri kesilen kimselerin tedaviyi tercih etmesi halinde uygulanabilmektedir.
- Asimetrik diş görüntüsüne ve ayrık diş görüntüsüne sahip olan kimselerin tedaviyi tercih etmesi durumunda uygulanabilmektedir.
- Dolguları düşen ya da dişleri dolgu tutmayan kişilerin tedaviyi tercih etmesi durumunda uygulanabilmektedir.
- Kalıtsal diş rengi değişim problemi olan kimselerin tedaviyi talep etmesi halinde uygulanabilmektedir.
- Dişlerinde sonradan renk değişimi olan kimselerin tedaviyi talep etmesi halinde uygulanabilmektedir.
Zirkonyum Diş Çeşitleri Nelerdir?
Zirkonyum diş türleri doğru tedavinin uygulanması için önem arz eden bir konudur. Zirkonyum diş türleri ve haklarındaki genel bilgiler ise şu şekildedir:
- Katı Zirkonyum: Diğer zirkonyum türünde kullanılan zirkonyum maddesine göre daha sert zirkonyum maddesi kullanılmaktadır. Bu türde kullanılan madde diğer türe göre daha mattır. Ancak çiğnemeye daha dayanıklı bir maddedir. Bu sebeplerden dolayı daha çok arka dişlerde tercih edilmektedir.
- Yüksek saydam zirkonyum diş kaplama: Bu tedavi türünde kullanılan madde dişlerde doğal bir görüntü oluşması için sıklıkla kullanılan bir maddedir. Yüksek saydam zirkonyum diş kaplama tedavisi sağladığı estetik ve doğal görüntüden dolayı daha çok ön dişlerin tedavisinde tercih edilmektedir.
Zirkonyum Diş Ömrü Ne kadardır?
Zirkonyum kaplama kullanım ömrü, tedavi talebi olan kimseler için oldukça önemli bir tercih nedenidir. Zirkonyum kaplama tedavisi sonucunda elde edilen görüntünün ve dişin korunması, tedavi uygulanan kişinin ağız ve diş sağlığına gösterdiği özene göre değişmektedir. Ancak her ne kadar diş ömrü hakkında net bir bilgi vermek güç olsa da genellikle zirkonyum kaplama tedavisi sonucunda elde edilen dişlerin ömrünün 5 ile 20 yıl arasında değiştiği söylenebilmektedir. Zirkonyum kaplama sonucunda elde edilen dişlerin ömürlerini etkileyen etkenler şu şekilde özetlenebilmektedir:
- Tedavi uygulanan kimsenin ağız ve diş sağlığına gösterdiği özen
- Tedavi uygulanan kimsenin beslenme alışkanlıkları
- Tedavi uygulanan kimsenin sigara ya da alkol tüketip tüketmemesi
- Tedavi uygulanan kimsenin 6 ayda bir diş muayenesine gidip gitmemesi
Zirkonyum Diş Yaptırmanın Dezavantajları Nelerdir?
Zirkonyum kaplama tedavisinin dezavantajları tedavi talebi olan kimseler tarafından bir sürprizle karşılaşmamak için sıklıkla araştırılmaktadır. Zirkonyum diş kaplama tedavisinin hasta açısından dezavantajları şu şekildedir:
- Zirkonyum kaplama diş tedavisinin göze çarpan ilk dezavantajı, diğer diş tedavilerine göre daha pahalı bir tedavi olmasıdır. Ancak uzun ömürlü bir kullanım sunması ve oldukça dayanıklı olması nedeniyle uzun vadede diğer tedavilerden çok daha makul bir fiyata denk geldiği söylenebilmektedir.
- Zirkonyum kaplama diş tedavisinin bir diğer dezavantajı ise kuronlarının sert olmasıdır.
Zirkonyum kaplama tedavisinin dezavantajları yok denecek kadar azdır. Zirkonyum kaplama tedavisi Dt. Ömer Bayar tarafından kliniğimizde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.
Ankara Zirkonyum Kaplama
Ankara zirkonyum kaplama diş tedavisi, siz değerli müşterilerimize kliniğimiz tarafından sunulan bir hizmettir. Zirkonyum kaplama diş tedavisi alanında uzmanlaşmış Dt. Ömer Bayar tarafından sunulmaktadır. Siz değerli müşterilerimize en doğru tedavi yöntemi, yapılan muayene ve hastanın talepleri doğrultusunda belirlenmektedir. Ankara zirkonyum kaplama ve diğer diş tedavi talepleri olan kimseleri en iyi ve kaliteli hizmeti alabilmeleri için kliniğimize bekleriz.
Zirkonyum Diş Süreci Nasıl İlerler?
Zirkonyum kaplama diş tedavi süreci tedavi talebi olan kimseler tarafından en sık araştırılan konulardan bir tanesidir. Zirkonyum diş kaplama tedavisinin tedavi süreci ise şu şekilde ilerlemektedir:
- Zirkonyum kaplama diş tedavisinin uygulanması için hastanın muayene edilmesi ve dişetinin uyumlu olup olmadığının incelenmesi gerekmektedir.
- Daha sonra hastanın dişlerinin modeli çıkarılmaktadır.
- Ardından alınan ölçülere göre hastanın dişleri kesilmektedir.
- Daha sonra ağızda zirkonyum dişlerin provası yapılmakta ve ağız içerisinde bir sorun olup olmadığı incelenmektedir.
- Provalar bittikten sonra zirkonyum kaplamalar dişlere sabitlenmekte ve zirkonyum kaplamalı dişler kullanıma hazır bir duruma getirilmektedir.
- Zirkonyum kaplama diş tedavisi uygulandıktan sonra hastanın an az yarım saat bir şey yememesi gerektiği konusunda uyarılması gerekmektedir.
- Doktor ve hasta kendilerine uygun zamanlarda muayene için tarih belirlemektedir. Bu tarihler tedavinin uygulanmasından sonra sık bir şekilde ayarlansa da daha sonra randevular arasındaki süre uzamaktadır.
Zirkonyum Kaplama Diş Tedavisinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
Zirkonyum kaplama diş tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler, hasta sağlığı açısından oldukça önem arz eden bir konu başlığıdır. Zirkonyum kaplama diş tedavisinde dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:
- Diş doktorunun tavsiyelerine tedaviden önce de sonra da dikkat edilmesi gerekmektedir.
- Zirkonyum kaplama dişler yapılırken hastanın dişleri ile yüz uyumu dikkate alınarak dişlerin hazırlanması gerekmektedir.
- Zirkonyum kaplama diş hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu da hastanın cinsiyetidir. Kadın hastaların yüz hatları ve dişin estetik görüntüsünden beklentileri farklı olduğundan diş tasarımlarının cinsiyetlere dikkat edilerek belirlenmesi gerekmektedir.
- Zirkonyum diş kaplama tedavisi sonrasında dişlerde hassasiyet oluşabileceğinden dolayı hastaların soğuk ve sıcak içmemeye dikkat etmeleri gerekmektedir.
- Tedavi sonrası zirkonyum diş kaplamasının kullanım ömrünü uzatmak için hastanın ağız ve dil sağlığına gerekli özeni göstermesi gerekmektedir. Gargara yapmak, dişlerin doğru bir şekilde fırçalanması, diş ipi kullanmak ve ağız duşu tedavi sonrası uygulanabilecek ağız bakım önerileridir.
Zirkonum Kaplama Tedavisi Ağrıya Sebep Olur Mu?
Zirkonyum kaplama ağrısı olan bir tedavi süreci değildir. Dişlerin kesilmesi zirkonyum diş kaplama tedavisi için gerekebilmektedir. Ancak diş kesmesi lokal anestezi uygulanarak gerçekleştirilmektedir. Zirkonyum kaplama diş tedavisinde ağrı olabilecek durum ise soğuk ve sıcak hassasiyetidir. Bu hassasiyetler sonucunda hasta az da olsa sızlama şeklinde ağrılar çekebilmektedir. Ancak bu ağrılar da oldukça kısa sürmektedir.
Zirkonyum Kaplama Malzemesi Ne Kadar Dayanıklıdır?
Zirkonyum kaplama tedavisinde kullanılan malzeme oldukça dayanıklı bir malzeme olan zirkonyum maddesidir. Zirkonyum maddesi metal alt yapıya sahip metal köprüler ve kronlar kadar dayanıklı bir maddedir. Porselen maddeye göre daha az kırılgan bir yapıya sahip olan zirkonyum maddesi, metal malzemeye göre daha kırılgan bir yapıya sahiptir. Zirkonyum maddesinin metal maddesine göre daha kırılgan olmasının sebebi de metal maddeye göre daha az esnek bir madde olmasından kaynaklanmaktadır. Yukarıdaki sonuçlardan anlaşılacağı üzere zirkonyum maddesi oldukça dayanıklı bir maddedir.
Zirkonyum Kaplama Fiyatları
Zirkonyum kaplama ücretleri belirlenirken göz önünde bulundurulan birden fazla husus bulunmaktadır. Bu nedenle doğrudan zirkonyum kaplama fiyatları konusundan bir belirleme yapmak hastalar için oldukça yanıltıcı olmaktadır. Zirkonyum kaplama fiyatları konusunda ayrıntılı bir bilgi sahibi olmak isteyen kişilerin kliniğimizi ziyaret etmesi ve muayene olması gerekmektedir.
Zirkonyum Kaplama Fiyat
Zirkonyum diş kaplaması fiyatı konusunda net bir bilgi verilmesi mümkün olmasa da fiyatları belirleyen parametreler hakkında bilgi verilmesi mümkündür. Zirkonyum diş kapmaları fiyatları belirlenirken dikkate alınan parametreler şu şekilde sıralanabilmektedir:
- Tedavide kullanılan malzemenin kalitesi fiyatları değiştirmektedir. Çünkü malzemenin kalitesi arttıkça maliyeti de artmaktadır.
- Zirkonyum diş kaplamasının tedavisinin hastanın kaç farklı dişinde uygulanacağı tedavinin fiyatlarını değiştirecektir. Çünkü kaplama yapılacak diş sayısı arttıkça, tedavi için işçilik ve malzeme maliyeti de artmaktadır.
- Dişlerde kaplamanın yanı sıra herhangi bir işlem ihtiyacı olması, tedavi fiyatlarında değişikliğe neden olmaktadır.
- Zirkonyum diş kaplaması tedavisinin gerçekleştirileceği merkezin kalitesi ve teknik donanımı fiyatları değiştirebilmektedir.
- Zirkonyum diş kaplaması tedavisini gerçekleştirecek doktorun alanındaki uzmanlığı tedavi fiyatlarında değişikliğe neden olmaktadır.
Zirkonyum Diş Fiyatları
Zirkonyum diş kaplaması fiyatları konusunda belirleyici olan temel hususlar yukarıda belirtilmiştir. Bunun yanında tedavinin gerçekleştirileceği ülke ve ülkedeki şehir de fiyatları değiştirebilmektedir. Ülkemiz tedavinin en uygun maliyetle gerçekleştirildiği ülkelerden birisidir. Yurt dışında diş tedavilerinin pahalı olması ve ülkemizdeki diş hekimlerinin oldukça başarılı olması kişileri Türkiye’de tedavi olmaya yöneltmektedir.
Zirkonyum diş kaplaması fiyatları konusunda ayrıntılı bilgi almak için kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz. Alanında uzman diş hekimimiz Ömer Bayar ilk muayenenizi gerçekleştirdikten sonra tarafınıza uygun bir tedavi planı çıkaracaktır.
Zirkonyum Diş ile Porselen Diş Arasındaki Farklar
Zirkonyum diş kaplaması ile porselen diş kaplaması arasındaki farklar, hastaların tedavi öncesi en sık merak ettiği konulardan birisidir. Bu nedenle ayrıntılı olarak incelenmesinde fayda bulunmaktadır. Zirkonyum diş ile porselen diş tedavisinin aynı olduğuna yönelik toplumda yaygın bir kanaat bulunmaktadır. Ancak bu kanaat son derece yanlıştır. Zirkonyum diş ile porselen diş uygulamaları arasında oldukça belirgin farklar bulunmaktadır. Bu farklar şu şekilde sıralanabilmektedir:
- Porselen diş kaplaması çok daha uygun maliyetli bir tedavi yöntemidir. Zirkonyum diş kaplaması, avantajlarının yanında maliyeti de yüksek bir tedavi seçeneğidir.
- Porselen diş kaplamalarının aksine, zirkonyum diş kaplamasında metal destek kullanılmamaktadır. Bu durum zirkonyum diş kaplamlarının doğal ve parlak görünümünün en temel sebeplerinden birisidir. Porselen diş kaplamalarında metal destek kullanılması sebebiyle mat bir görünüm oluşabilmektedir.
- Porselen diş kaplaması tedavisinin sonucunda dişte yemek artığı birikebilmektedir. Zirkonyum diş kaplaması tedavisinde ise bu tür bir olumsuzluk söz konusu olmamaktadır.
- Zirkonyum diş kaplaması oksitlenmeye karşı direnci oldukça yüksek bir tedavi yöntemidir. Porselen diş kaplamasının ise oksitlenme konusunda direnci biraz daha düşüktür. Porselen diş kaplamalarında bulunan metal destekler oksitlenme problemine neden olmaktadır.
- Zirkonyum diş kaplamalarında diş eti problemleri oldukça nadir görülen problemlerdir. Porselen kaplamalarda ise metal destek olması nedeniyle bu tarz problemlere rastlanabilmektedir.
- Zirkonyum diş tedavisi, porselen diş tedavisine nazaran kullanım ömrü daha uzun bir tedavi yöntemidir.
Porselen Diş Kaplama Nedir?
Porselen diş kaplama tedavisi, hem tedavinin zirkonyum kaplama tedavisi ile karşılaştırılması talebi hem de porselen diş tedavisi uygulama talebi için incelenmesi gereken konulardan bir tanesidir. Porselen diş tedavisi hem sağlık hem de estetik açıdan problemlere sebep olan dişlere porselen maddesi kullanılarak tedavi uygulanması işlemine verilen addır. Porselen diş kaplama da zirkonyum kaplama gibi sıklıkla tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Porselen kaplama diş tedavisi uygulanma süreci, tercih edilen kaplamaya göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak bilgi sahibi olunması açısından genel olarak şu şekilde özetlenebilmektedir:
- Tedaviye karar verilebilmesi ve sorunlu dişlerin belirlenmesi için hasta muayene edilmektedir. Muayene içerisinde hastanın diş ve ağız sağlığının porselen kaplamaya uygun olup olmadığı da araştırılmaktadır.
- Ardından sorunlu dişlerin ölçüleri alınmaktadır.
- Daha sonra ölçüleri alınan dişlere uygun porselen madde kullanılarak diş kaplamaları hazırlanmaktadır.
- Porselen diş kaplama tedavisi uygulanmadan önce hasta tekrar muayene edilmekte ve tedaviye uygun olup olmadığı bir kez daha incelenmektedir.
- Son muayenede ölçümlerin doğru yapıldığı sonucuna varılması ve hastanın tedaviye uygun olduğunun anlaşılması halinde porselen kaplama diş tedavisi uygulanmaktadır.
Ankara Porselen diş tedavisi sonucu elde edilen görüntü ilgili kimsenin ağız ve diş sağlığına gösterdiği özene göre uzayıp kısalabilmektedir.
Porselen Diş Avantajları Nelerdir?
Porselen kaplama diş faydaları, hem tedaviyi diğer tedaviler ile karşılaştırmak isteyen kimseler hem de tedavi talebi olan kimseler tarafından sıklıkla araştırmaktadır. Porselen kaplama diş tedavisinin avantajları şu şekilde özetlenebilmektedir:
- Porselen maddesi sağlam olduğundan dolayı tedavi sonrası elde edilen görüntü ve diş uzun süre korunabilmektedir.
- Porselen diş kaplama tedavisi nedeniyle ödenmesi gereken ücret diğer diş tedavileri için ödenecek ücrete göre daha uygundur. Yani porselen diş tedavisi hizmeti karşılığı ödenecek ücret son derece makul bir şekilde belirlenmektedir.
- Porselen diş kaplama tedavisinin en büyük avantajlarından bir tanesi tedavi sürecinin diğer tedavilere göre daha kısa olmasıdır.
- Porselen maddesinin leke tutmaması, porselen dişlerin de leke tutmamasına neden olmaktadır. Ancak hastanın ağız ve diş sağlığına verdiği önem bu özelliği pasifleştirebilmektedir.
Porselen Diş Ömrü Ne Kadar?
Porselen kaplama dişlerin ömrü konu ile ilgisi olan kimseler tarafından merak edilen bir diğer önemli konu başlığıdır. Porselen dişlerin kullanım ömrü tıpkı zirkonyum kaplama dişlerde olduğu gibi ilgili kimsenin kullanım şekline göre değişebilmektedir. Yani ağız ve diş sağlığına önem veren biri ile vermeyen birinin porselen diş kullanım süresi birbiri ile aynı olmayacaktır. Her ne kadar porselen dişlerin ömürleri hakkında net bir bilgi verilemese de Dt. Ömer Bayar ve diğer uzmanların belirttiği gibi kullanım ömrünün 5 ile 20 yıl arasında bir kullanım süresine sahip olduğunu söylenebilmektedir. Bu sebeplerden dolayı ağız ve diş sağlığı oldukça önem arz etmektedir. Ağız ve diş sağlığına özen göstermek isteyen kimselerin dikkat etmesi gerekenler şu şekilde özetlenebilmektedir:
- Ağız ve diş sağlığı nedeniyle günde 2 defadan az olmamak üzere ve her seferinde 2 dakika olmak üzere dişlerin fırçalanması gerekmektedir.
- Ağız ve diş sağlığı açısından dişlerin arasında kalan yemek artıkları oldukça tehlikeli olmaktadır. Bu sebepten dolayı ilgili kimse dişlerinin arasında yemek artığı kalmamasına dikkat etmelidir.
- Ağız ve diş sağlığı için diş doktorunun tavsiye ettiği diş fırçası ve diş macunu kullanılmalıdır.
- Diş sıkmak ve diş gıcırdatması ağız ve diş sağlığını olumsuz etkilemektedir.
- Asitli yiyecekler ve içecekler, ağız ve diş sağlığı açısından son derece tehlikeli besinlerdir.
- Tatlı tüketiminden sonra bir dilim peynir tüketilmesi ağız ve diş sağlığını olumlu etkilemektedir.
- Diş taşlarının belirli aralıkla temizlenmesi ağız ve diş sağlığını olumlu etkilemektedir.
- Diş ağrısı olan kimselerin ağrıyan dişe kolonya vb. maddeler uygulaması ağız ve diş sağlığını olumsuz etkilemektedir.
- Ağız gargarası ağız ve diş sağlığı için oldukça önemli bir konudur.
Ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesi, hem zirkonyum kaplama hem de porselen kaplama dişlere sahip olan kimselerin daha yararınadır.
Porselen Kaplama Diş Dezavantajları Nelerdir?
Porselen kaplama diş dezavantajları, tedavi talepleri olan kimseler tarafından merak edilmektedir. Porselen diş kaplama dezavantajları şu şekilde özetlenebilmektedir:
- Porselen kaplama diş tedavisinde metal malzeme kullanıldığından dolayı her ne kadar kaplama çok düzenli şekilde uygulanırsa uygulansın metal grimsi renk gözükebilmektedir.
- Tedavide kullanılan metal diş etlerinin çekilmesine neden olabilmektedir.
- Porselen dişlerin bir diğer dezavantajı da metal kullanılmasından dolayı görüntü olarak diğer dişlerden farklı bir görüntüye neden olmasıdır. Işığı tam olarak yansıtan diğer diş tedavileri ise doğal dişlere sahip olmak isteyen kimseler için daha önemlidir.
- Porselen kaplama tedavisi metal alerjisi olan kimselere uygulanmamaktadır.
Porselen Diş Çeşitleri Nelerdir?
Porselen diş türleri konu ile ilgisi olan kimseler tarafından oldukça önem arz eden bir diğer noktadır. Porselen kaplama türleri ve haklarındaki genel bilgiler şu şekilde özetlenebilmektedir:
- Porselen Laminate Veneer: Yaprak kaplama olarak bilinen tedavi yöntemidir.
- Empress Diş Kaplama: Tedavinin başından sonuna kadar porselen maddesi kullanılan tedavi yöntemidir.
- Kompozit Laminate Veneer: Asimetrik dişlere sahip olan kimseler ile dişleri arasında boşluk olan kimselerin tedavilerinde tercih edilen bir tedavi yöntemidir.
- Zirkonyum Diş Kaplaması: Yukarıda detaylı olarak anlattığımız gibi zirkonyum maddesi ile gerçekleştirilen kaplama çeşididir.
Empress Diş Kaplama Nedir?
Full porselen kaplama olarak da bilinen empress diş kaplaması, porselenlerle gerçekleştirilen diş kaplaması seçeneklerinden birisidir. Full porselen diş kaplaması, porselen malzemelerin güçlendirilmesiyle elde edilmektedir. Yani içerisinde altyapı malzemesi bulunmamaktadır. Kişinin doğal dişlerine oldukça fazla benzemesi, sık tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden birisidir. Benzerliğin yüksek olması, dişlerin kaplama olduğunun anlaşılmamasını sağlamaktadır. Bu durum da kişilerin yapaylıktan uzak bir görünüm elde etmesine yardımcı olmaktadır. Empress diş kaplamalarının sağladığı temel avantajlar şu şekilde sıralanabilmektedir:
- Doğal bir görünüm elde etmeniz sağlanmaktadır.
- Estetik açıdan başarılı bir sonuç ortaya çıkmaktadır.
- Tutuculuğu diğer kaplama çeşitlerinden çok daha yüksektir.
- Cilasının iyi yapılması şartıyla plak birikimi oldukça az olmaktadır.
- Empress diş kaplamaları aşınmalara karşı dayanıklılığı yüksek bir kaplama çeşididir.
Empress Diş Kaplama Hangi Durumlarda Gerekir?
Empress diş kaplaması önerilen durumlar şu şekilde sıralanabilmektedir:
- Fiziksel veya kimyasal aşınma görülen dişlerin tedavisi için tercih edilebilen bir tedavi seçeneğidir.
- Aralıklı diş diziliminde estetik görünümün sağlanması için empress diş kaplaması uygulanabilmektedir.
- Antibiyotik ve fluor kullanımına bağlı olarak yaşanan renklenme problemlerinin giderilmesi için kullanılabilen bir tedavi seçeneğidir.
- Yaşa bağlı olarak ortaya çıkan renk değiştirilmesinin giderilmesi için kullanılabilmektedir.
- Kanal tedavisi sonucunda istenilen sonuca ulaşılamaması durumunda empress diş kaplaması uygulanarak tedavi gerçekleştirilebilmektedir.
- Pozisyon bozukluğu olan dişlerin tedavisi için tercih edilebilmektedir.
- Çoklu diş problemlerinin çözülmesi için kullanılabilmektedir.
- Doğumdan kaynaklanan şekil ve doku bozukluğu problemlerinde empress diş kaplaması uygulanabilmektedir.
- Gülüş tasarımı kapsamında uygulanabilen bir tedavi seçeneğidir.
- Diş beyazlatma tedavisinde istenilen sonuca ulaşılamaması durumunda empress diş kaplaması uygulanabilmektedir.
Empress Diş Kaplama Nasıl Uygulanır?
Full porselen diş kaplama uygulaması yapılabilmesi için öncelikle kliniğimize başvuran hastanın ağız ve diş sağlığı incelenmektedir. Bu süreçte hastanın porselen kaplamaya elverişli olup olmadığı da gözlenmektedir. Hastanın porselen kaplamaya elverişli olduğu saptandıktan sonra uygulanan prosedür şu şekilde sıralanabilmektedir:
- Hastanın ağız içi ve yüz bölgesinin fotoğrafları çekilmektedir.
- Diş ölçüleri alınmaktadır.
- Ardından alınan bilgiler doğrultusunda bir tasarım yapılmaktadır. Tasarım sürecinde özellikle hastanın beklentileri göz önünde bulundurulmaktadır.
- Tasarım doğrultusunda bir kalıp çıkarılmaktadır. Bu kalıplarda da hastanın fikri alınmaktadır.
- Ardından kalıp doğrultusunda malzeme hazırlanmakta ve lokal anestezi altında kişiye uygulama gerçekleştirilmektedir.
- Hastanın memnuniyeti gözlenmektedir. Kişinin memnun olması ve herhangi bir problem yaşanmaması durumunda kalıcı yapıştırma yapılarak hastanın tedavisi tamamlanmaktadır.
Empress Kaplama ve Zirkonyum Kaplama Arasındaki Farklar
Full porselen kaplama ve zirkonyum kaplama arasındaki farklar, hastalar tarafından en sık araştırılan konuların başında gelmektedir. Diş kaplaması yaptırmayı düşünen pek çok hasta, full porselen kaplama ile zirkonyum kaplama arasında kalmaktadır. Bu nedenle her iki kaplama çeşidi arasındaki farkın bilinmesi önem arz etmektedir. Temel farklar şu şekilde sıralanabilmektedir:
- Empress kaplamalar genellikle estetik kaygıların çok daha yüksek olduğu bölgeler için tercih edilmektedir. Empress kaplamaların tutuculuğu yüksektir. Doğal dişe en yakın sonucu vermektedir.
- Zirkonyum kaplamaların ise estetik sonucu empress kaplama kadar başarılı değildir. Ancak oldukça estetik bir sonuç vermektedir. Zirkonyum kaplamalar azı dişlerinde dahi rahatlıkla tercih edilebilmektedir. Çünkü hem sağlam hem de estetik seçeneklerdir.
Laminate Veneer Nedir?
Laminate veneer, dişlerin ön bölgesinde meydana gelen kötü görümü düzeltmek için tercih edilen bir porselen kaplama çeşididir. Tedavide tırnak kalınlığında şeklinde ifade edilebilecek plakalar uygulanmaktadır. İki farklı çeşidi bulunmaktadır. Çeşitler uygulama ve hazırlanma yöntemleri doğrultusunda belirlenmektedir. Laminate Veneer çeşitleri şu şekilde sıralanabilmektedir:
- Kompozit Laminate Veneer: Tek seansta uygulanabilecek bir porselen kaplama tedavisidir. Dişlerde az bir kesim yapılmaktadır. Reçine esaslı bir malzemeden üretilmektedir.
- Porselen Laminate Veneer: Birkaç seansta gerçekleştirilmesi gereken laminate veneer yöntemidir. Özel bir laboratuarda hazırlanmaktadır.
Laminate Veneer Hangi Durumlarda Uygulanır?
Laminate Veneer tedavisi önerilebilen durumlar şu şekilde sıralanabilmektedir:
- Diş rengi bozukluklarının giderilmesi için tercih edilebilmektedir.
- Dişlerin ayrık görüntüsünün düzeltilmesi için kullanılabilmektedir.
- Kırık ve aşınmış dişlerin estetik görünümünün düzeltilmesi için tercih edilmesi gerekmektedir.
- Gözükmeyen dişlerin uzatılması için tercih edilebilmektedir.
- Diş hassasiyetlerinin giderilmesi için tercih edilebilmektedir.
Laminate Veneer Nasıl Uygulanır?
Laminate Veneer uygulaması yapılması için öncelikle hastanın muayene edilmesi gerekmektedir. Ardından dişlerinizin ön kısmına şekil verilmektedir. Ardından dişlerin ölçüsü alınmakta ve bu ölçü doğrultusunda laminate veneer kaplamalar hazırlanmaktadır. Hazırlanma aşamasında geçici laminate veya geçici dolgu yapılarak hastanın mağduriyet yaşamasının önüne geçilmektedir. Kaplamalar hazırlandıktan sonra kalıcı olarak yapıştırma işlemi gerçekleştirilmektedir.
Zirkonyum kaplama ve porselen kaplama işlemleri hakkında detaylı bilgi kliniğimiz ile iletişim kurularak gerçekleştirilebilmektedir.
Leave a Reply